Energiecoöperatie Pekela Duurzaam

 

 

Energiecoöperatie Pekela Duurzaam is één van de samenwerkende partners achter Zonnepark Pekela. Het is een coöperatie door en voor burgers van Pekela. De coöperatie neemt het heft in eigen handen door zelf duurzame en lokale energieprojecten op te zetten. Burgers leveren zo een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van hun eigen leefomgeving.

De Energiecoöperatie Pekela Duurzaam heeft al meerdere succesvolle projecten op haar naam. Zo heeft zij met succes een zonnedak gerealiseerd op sporthal De Spil in Nieuwe Pekela en heeft ze nog vele andere opwek- en besparingsprojecten lopen. Zonnepark Pekela is het eerste grote energieproject van de coöperatie.

Doe mee en help ons om Pekela duurzamer te maken!

Ook jij kunt meedoen, door lid of donateur te worden van Energiecoöperatie Pekela Duurzaam.
Lees meer over het lidmaatschap en donateurschap of meld je direct aan.

Kiezen voor Pekela Duurzaam betekent:

• 100% groene, lokale energie.

• Beslis mee over energieprojecten in jouw omgeving

• Samen zorgen we goed voor elkaar

• Opbrengsten worden lokaal besteed aan duurzame projecten (bijvoorbeeld de Postcoderoosregeling)

• Verbeter uw CO2 footprint, zonder grote investering

Wilt u ook 100% groene stroom en gas? Word dan lid en klant bij Pekela Duurzaam en neem je energie af bij Energie VanOns.

 

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website Pekela Duurzaam


 

Stap ook over op groene stroom uit eigen streek: 

Energie VanOns

De stroom van Energie VanOns is meer dan ‘gewone’ groene stroom. Onze energie uit zon en wind wordt lokaal opgewekt door al ruim 100 energiecoöperaties in Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. In Pekela komt de stroom o.a. van het zonnedak op de Spil in Nieuwe Pekela en binnenkort ook van ons zonnepark in Oude Pekela.

Bij Energie VanOns zijn de coöperaties de baas over hun eigen stroom en over Energie VanOns. De winst die wij samen maken, gaat terug naar de regio. Voor elke klant uit Pekela krijgt Pekela Duurzaam een jaarlijkse bijdrage. Pekela Duurzaam wil daarmee onze gemeente en dorpen mooier en duurzamer maken.   

De groene stroom van Energie VanOns krijgt een dikke 10 van de Consumentenbond en het gas is volledig gecompenseerd met gecertificeerde investeringen in groene projecten.

Duizenden mensen en bedrijven maken al gebruik van onze lokaal opgewekte groene stroom die concurrerend is met andere energieleveranciers. 

Help mee Pekela Duurzamer en mooier te maken. Maak ook die stap en stap over naar Energie VanOns

Ga naar de website en Bereken je maandbedrag

Meld je aan en Energie VanOns doet de rest!