De eerste schapen grazen in Zonnepark Pekela.

Datum: 8-6-2023

Terwijl de stralen van de zon onze zonnepanelen omzetten in schone, hernieuwbare energie, zorgen de schapen voor een dynamische en levendige sfeer door zich tegoed te doen aan het weelderige gras dat overal op ons park groeit. Deze week zijn deze schapen voor het eerst losgelaten in ons Zonnepark.

De inzet van schapen draagt op meerdere manieren bij aan het behoud van een rijke biodiversiteit op ons zonnepark. Door het gras kort te houden, geven ze wilde bloemen en andere plantensoorten de kans om te floreren. Bovendien vermindert hun graaswerk de noodzaak van lawaaierige maaimachines en het gebruik van schadelijke chemicaliën, waardoor ons park niet alleen groener wordt, maar ook een gezondere en meer aangename omgeving om te ervaren.

Naast hun ecologische bijdrage, zijn de schapen ook een bron van vreugde voor onze bezoekers. Een wandeling langs ons park biedt zowel jong als oud de mogelijkheid om deze pluizige wezens in alle rust te observeren terwijl ze grazen en poseren naast onze zonnepanelen.