Kinderen basisscholen planten Zonnebloemen bij Zonnepark Pekela

Datum: 9-5-2022

Oude Pekela - Op 9 mei 2022 zijn er door de kinderen van de basisscholen 7-Sprong, H. Wester, Feiko Clock en School Willibrordus zonnebloemen bij Zonnepark Pekela geplant. Dit deden zij op uitnodiging van de initiatiefnemers van Zonnepark Pekela. Met het planten van de zonnebloemen willen de initiatiefnemers het belang van duurzame energie en biodiversiteit onder de aandacht brengen van de kinderen

 

Vanochtend hebben de bestuursleden van Pekela Duurzaam al de verschillende scholen bezocht om bij de deelnemende klassen iets te vertellen over het Zonnepark Pekela wat in aanbouw is. Vervolgens zijn kinderen van de verschillende scholen ontvangen op het terrein van Zonnepark Pekela om zonnebloemen te planten.

 

Sight Landscaping, het bedrijf wat verantwoordelijk is voor het aanplanten van al het groen in het zonnepark, heeft de kinderen wat meer verteld over de zonnebloemen. Daarnaast hebben zij de kinderen geholpen met het planten van de stekjes. De planten zullen goed zichtbaar zijn, zodat de groei van de zonnebloemen goed kan worden waargenomen. Ook voor de kinderen die er niet bij konden zijn omdat ze ziek waren werden zonnebloemen geplant door hun klasgenootjes.

 

Coen Oosterveld voorzitter van Pekela Duurzaam: “van af het begin zijn met bijeenkomsten de inwoners van Pekela bij de ontwikkeling van de plannen betrokken. Wij wilden ook graag de jeugd van Pekela betrekken bij dit zonnepark. Vandaar dit initiatief om gezamenlijk met de scholen zonnebloemen te planten”